Diéta

10/01/2015

Már a múltkor írtam, hogy próbálunk egy kicsit egészségesebb étrendet tartani, de most még ezen is túlmegyek. Találtam egy bugyuta fogyókúrát, amit ki szeretnék próbálni. Bár rajtam nincs sok súlyfelesleg, nagyjából 5 kilótól szabadulnék meg szívesen, mert ha többet adnék le, újra olyan soványka lennék, mint gimiben, márpedig a cél vékonyság, nem gebeség. Szóval a cél 55 kg lenne, és ami még a kilóknál is sokkal fontosabb: lapos has és feszes bőr. Nagyjából 20 éves koromig vékony, feszes combom és úszógumitól mentes derekam volt, de az elmúlt öt évben ez huss, eltűnt.

Számításaim szerint ehhez három dolog járult hozzá: elsőként a mozgás teljes mellőzése, ugyanis gimi elején abbahagytam a rendszeres sportolást, és sajnos szégyenszemre ma már 2 db rendes fekvőtámaszt nem tudnék megcsinálni, nem beszélve arról, hogy megérzem, ha felmászok a harmadikra, vagy futok 50 métert a buszhoz: ilyesztően puhány vagyok. A másik dolog, ami elősegítette a súlygyarapodást, az pedig az egyetem: ülő életmód, vizsgaidőszakban éjjel-nappal seggelés tanulás, pihenésképp sorozatnézés az ágyból, illetve a sanyarú sorsomat kompenzáló nassolás. A harmadik tényező pedig a párkapcsolat: szuper dolog ínycsiklandó ételeket főzni, és jóízűen elfogyasztani azokat együtt.

Na egy szó, mint száz, október végén lesz egy bál, amire nem terveztem új ruhát venni, mert van egy nagyon csinos fekete testhezálló ruhám, olyan igazi "Little Black Dress", csakhogy amikor megvettem, még jól állt, most viszont kötözött sonkának érzem magam benne, úgyhogy a cél az, hogy 4 hét múlva csinosan fessek a régi ruhámban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy folytatom az egészséges(ebb) étkezést, kisebb adagokat eszem, és a Bál előtti 10 napban a diéta szerint fogok étkezni. Nagyon-nagyon kíváncsi leszek.

A fogyókúra így néz ki:

Reggeli minden napra: 1 narancs, 2 kétszersült, 1 csésze kávé vagy tea (édesítőszerrel).

1. nap
E: 1 narancs, 1 joghurt, 1 tojás, 2 kétszersült, 1 csésze kávé/teaV: 2 paradicsom 1/2 fejessaláta, 2 tojás, 2 kétszersült, 1/2 joghurt, 1 csésze kávé/tea
2. nap
E: 1 narancs, 1 joghurt, 1 tojás, 2 kétszersült, 1 csésze kávé/tea
V: 6 dkg tatár, 1 paradicsom, 1 narancs, 1 kétszersült, 1/2 joghurt, 1 csésze kávé/tea
3. nap
E: 1 narancs, 1 joghurt, 1 tojás, 1 fejessaláta, 1 csésze kávé/tea
V: 3 szelet párizsi, 1 narancs, 1 kétszersült, 1/2 joghurt, 1 csésze kávé/tea
4. nap
E: 12, 5 dkg túró, 1 csemege uborka, 1 kétszersült, 1 csésze kávé/tea
V: 6 dkg tatár, 2 paradicsom, 1 alma, 1 kétszersült, 1 csésze kávé/tea
5. nap
E: 20 dkg gépsonka, 1 paradicsom, 1 kétszersült, 1 csésze kávé/tea
V: 25 dkg párolt zöldség, 1 paradicsom, 1 tojás, 1 csésze kávé/tea
A diéta maximum háromszor ismételhető.

Nem tűnik nagyon koplalósnak, vagy borzalmasan kivitelezhetetlennek, egyedül azt találom furcsának, hogy napi háromszori étkezést ír elő, nem pedig a többször kevesebb elvét követi.

Amellett, hogy odafigyelek az étkezésre, jövő héttől elkezdődik a futószezon is, tehát az eredményt a kettőtől együtt várom majd.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe